Oprezno građani: čuvajte se lažnih ponuditelja kredita na društvenim mrežama

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/joshua-woroniecki-lzh3hPtJz9c-unsplash.jpg
Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela.
 
Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

Brze pozajmice i krediti koji se oglašavaju na društvenim mrežama naizgled mogu biti privlačni, pogotovo osobama koje su u financijskim problemima ili ne mogu podići kredit u ovlaštenim bankarskim institucijama.
 
Pozivamo građane da, ukoliko već moraju tražiti pozajmice novca izvan ovlaštenih bankarskih institucija, neka prvo provjere je li tvrtka ili osoba koja se oglašava na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija. Proučite dobro sadržaj oglasa i uvjete pod kojima se pruža pozajmica te pokušajte izbjeći bilo kakve sumnjive transakcije. Ne samo da ćete se kroz sumnjive transakcije povezati s osobama koje su mogući počinitelji kaznenih djela, uvući ćete se u još veće financijske probleme kroz tzv. lihvarske ugovore.

Budite oprezni, a u slučaju sumnje u počinjenje kaznenog djela, događaj prijavite policiji na broj 192.