Karlovačka policija obilježila Dan sigurnijeg interneta

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_sigurnijeg_interneta_72.2023/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Cilj je, kroz razne preventivne aktivnosti, skrenuti pozornost na sigurniju i odgovorniju upotrebu online tehnologije i mobilnih uređaja

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 7. veljače, obilježava se 20. godina Dana sigurnijeg interneta u svijetu, a u obilježavanju kroz edukaciju mladih sudjeluje i Policijska uprava karlovačka. Cilj je, kroz razne preventivne aktivnosti, skrenuti pozornost na sigurniju i odgovorniju upotrebu online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima kojima se na ovaj način nastoji podići svijest o sigurnosti na internetu.
 
Povodom ovog dana, policijski službenici za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke proveli se preventivne aktivnosti odnosno predavanje na temu Sigurnost na društvenim mrežama u Osnovnim školama Ozalj, Turanj i Katarina Zrinski Krnjak, a također će održati predavanje i u Osnovnoj školi Slunj.
 
Tijekom 2022. godine, a u cilju što veće sigurnosti djece i mladih na društvenim mrežama na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici educirali su 1527 djece i mladih. Od toga za 874 učenika održana su tematska predavanja, a 653 ih je pogledalo predstavu „(DIS)LIKE“. Također, policija je i aktivno sudjelovala na panelu na navedenu temu.
 
I u narednom periodu policijski službenici će i dalje provoditi preventivne aktivnosti na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama s ciljem educiranja mladih o opasnostima na koje mogu naići u virtualnom svijetu, kao što su prijevare, cyberbullying, pedofilija i drugo.
 
Korištenje tehnologije i interneta je poželjno i korisno, ali treba biti sigurno i odgovorno. Stoga smatramo važnim upoznati roditelje, djecu i mlade, kao i širu javnost, sa savjetima za sigurno korištenje interneta, naučiti djecu i mlade da u virtualnom svijetu poštuju svoje sugovornike, svoju privatnost, ali i privatnost drugih te da u tom svijetu vrijede pravila iz stvarnog života. 
 
Sve korisnike interneta, posebice djecu i mlade podsjećamo da budu odgovorni i razmišljaju o sigurnosti kako ne bi postali žrtve, ali niti počinitelji. Svaki oblik nasilja potrebno je prijaviti policiji pozivom na 192, dolaskom u policijsku postaju ili online prijavom na Red button.
 
 

Pisane vijesti