Održana prva u nizu predstava o cyberbullyingu „(DIS)LIKE“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/DISLIKE_prva predstava/Psycho mouse 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava karlovačka kontinuirano provodi edukaciju djece i mladih na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama

Foto: PU karlovačka

Danas 13. prosinca u OŠ "Vladimir Nazor" Duga Resa po prvi puta održana je predstava o cyberbullyingu pod nazivom (DIS)LIKE kojoj su prisustvovali učenici 5. i 6. razreda, a koja je predstavljena 9. prosinca u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Tijekom ovog i sljedećeg tjedna, nastavit će se s održavanjem predstave u osnovnim školama na području Duge Rese i Karlovca.

Predstava je nastala na inicijativu Policijske uprave karlovačke, uz suradnju s Gradskim kazalištem Zorin dom u Karlovcu te uz financiranje Karlovačke županije. Također su potporu provođenju ove aktivnosti dali i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovac i Europe Direct centar Karlovac.

Policijska uprava karlovačka kontinuirano provodi edukaciju djece i mladih na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama kako bi spriječila kaznena djela na njihovu štetu, smanjila nasilje preko interneta te potakla djecu i mlade na sigurno korištenje interneta i društvenih mreža. Kroz ovu kazališnu predstavu u kojoj je glavni protagonist predstave mladi YouTuber Psycho Mouse provedena je edukacija djeca i mladih kojima je glumac približio dobre i loše strane društvenih mreža.

Nasilje putem interneta postalo je ozbiljan problem na globalnoj razini. Znamo da je internet danas neizostavan dio našega društva, koji ima svoje izazove i opasnosti. Moderna tehnologija ima mnoge prednosti i unaprjeđenje kvalitete života, ali isto tako ako se ne koristi na primjeren način, poštujući pravila komunikacije i ne vodeći računa o sigurnosti i zaštiti svih uključenih, može imati negativne posljedice. Djeca i mladi koriste se modernom tehnologijom za komunikaciju s poznatim i nepoznatim osobama, a da nisu svjesna rizika komunikacije. Iz tih razloga policija nastoji kroz razne preventivne programe i oblike edukacije utjecati na svijest mladih osoba da budu oprezni i pažljivi u ovoj vrsti komunikaciji te da ne postanu žrtve kaznenih djela.
 
Danas su na premijeri predstave svoju potporu dali predstavnici policije, županije, Gradskog kazališta Zorin Dom te OŠ "Vladimir Nazor" Duga Resa.

Pisane vijesti