Uhvaćen još jedan krijumčar nezakonitih migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Muškarac je osumnjičen da je iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog proveli kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine.  

Naime, policijski službenici Ravnateljstva policije, koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija, su 16. svibnja u Vojniću zaustavili osobni automobil bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak i koji je prevozio četiri strana državljana.  

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a isti su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Provođenjem kompenzacijskih mjera spriječen protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku

Spriječeno krijumčarenje stranaca u Republiku Hrvatsku

Na području Saborskog spriječeno krijumčarenje 14 stranaca u Republiku Hrvatsku

Uhvaćeni krijumčari koji su prevozili strane državljane

Uhvaćeno petero krijumčara koji su prevozili strane državljane

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine uhvaćena prilikom prijevoza nezakonitih migranata
 

 




 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon