Provođenjem kompenzacijskih mjera spriječen protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma nad državljanima Ukrajine provodi se daljnje kriminalističko istraživanje

Foto: ilustracija

​Danas 12. ožujka, nešto iza 7 sati, na temelju suradnje policijskih službenika Ravnateljstva policije i Policijskih postaja Slunj i Duga Resa te Postaje granične policije Cetingrad, a koji rade po kompenzacijskim mjerama, policijski službenici su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku u mjestima Primišlje i Kukača, zaustavili osobni automobil i kombi vozilo čeških registarskih oznaka kojim su upravljala dvojica državljana Ukrajine (24, 26). Tom prilikom utvrđeno je da su u dva vozila prevozili ukupno 20 stranih državljana. 

Ubrzo nakon toga, a na temelju policijskog profiliranja i utvrđivanja legaliteta prelaska državne granice, odnosno sumnjajući da su drugim osobama nezakonito omogućili ulazak u Republiku Hrvatsku, u mjestu Kukača zaustavljen je i osobni automobil čeških registarskih oznaka, u kojem su se nalazila dvojica 27-godišnjih državljana Ukrajine. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma nad državljanima Ukrajine provodi se daljnje kriminalističko istraživanje. 

U ovom trenutku 15 osoba izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, dok je za ostale osobe u tijeku postupanje.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon