Uhvaćeni krijumčari koji su prevozili strane državljane

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_4.jpg

Osumnjičenici su prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici  Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 

Foto: ilustracija

​Policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske postaje Duga  Resa i Postaje granične policije Cetingrad, a koji rade po   kompenzacijskim mjerama,  su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u  Republiku  Hrvatsku 10. travnja u mjestu Kolarić, općina Vojnić  zaustavili osobni automobil  bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka  kojim je upravljao  23-godišnjak, dok se kao suvozač u vozilu nalazio  24-godišnjak, obojica državljani Bosne i Hercegovine. Tom prilikom  utvrđeno je da u vozilu prevoze šest stranih državljana. 

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima  utvrđeno je da se radi o državljanima Turske, koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.
 
Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje,  kretanje i  boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma  policijski  službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su nad dvojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su s unaprijed stvorenom namjerom koristoljublja ušli u Republiku Hrvatsku i sudjelovali u počinjenju navedenog kaznenog djela, odnosno da su iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit  način ušle u Republiku Hrvatsku.
 
Osumnjičeni 23-godišnjak i 24-godišnjak, su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon