U Ogulinu nastavak modernizirane kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Ogulin_Manje oružja, manje tragedija/predano oružje.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učinite svoje okruženje sigurnim!

Foto: PU karlovačka
 
Nakon Slunja i Karlovca, danas 28. travnja, u Ogulinu, na Trgu Petra Stipetića, nastavljena je provedba modernizirane kampanje Manje oružja, manje tragedija, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta pod nazivom Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma.
 
U Ogulinu je kampanja predstavljena u suradnji s Karlovačkom županijom i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG 91. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. 
 
Na izložbenom prostoru je danas uz načelnika Policijske uprave karlovačke Darka Bratića i načelnika Policijske postaje Ogulin Gorana Vukelje, prisustvovala i predstavnica Karlovačke županije, županica Martina Furdek Hajdin koja je dala svoju potporu u provođenju ove aktivnosti. Svi zajedno su na izložbenom prostoru podijelili promotivni materijal.
 
Ujedno, danas je Policijskoj postaji Ogulin dragovoljnu predaju prijavio građanin te je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave karlovačke preuzeo 11 ručnih bombi, jednu kemijsku bombu, dva komada rasprskavajućeg i 20 komada nerasprskavajućeg streljiva i jednu repetirajuću pušku.
 
Ovom moderniziranom kampanjom želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima. Učinite svoje okruženje sigurnim!


 

Pisane vijesti