Nastavak modernizirane kampanje "Manje oružja, manje tragedija" u Karlovcu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Karlovac_Manje_oružja_manje_tragedija/naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

Foto: PU karlovačka
 
Danas 23. travnja u Karlovcu, na Trgu hrvatskih branitelja 5, predstavljena je modernizirana kampanja Manje oružja, manje tragedija, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma.
 

U Karlovcu je danas nastavljeno s provedbom kampanje i to u suradnji s Karlovačkom županijom i Povijesnom postrojbom Karlovački počasni vod ZNG 91. Dolaskom na današnju aktivnost potporu su dali predstavnici Karlovačke županije i Grada Karlovca, županica Martina Furdek Hajdin, njena zamjenica Vesna Hajsan Dolinar te gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić. Oni su se zajedno s načelnikom Policijske uprave karlovačke Darkom Bratićem i načelnikom Policijske postaje Karlovac Darkom Željkovićem okupili na izložbenom prostoru te tom prilikom podijelili promotivni materijal.
 
Ponovo pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja te preuzeti opasna sredstva na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 
 
 
 

Pisane vijesti