Rezultati pojačanog nadzora tijekom „Dana sigurnosti u prometu“

Slika /PU_KA/PU_info/2023/Roadpol_Safety_days/roadpol glavna web.jpg

Ova akcija provedena je u istom razdoblju na području cijele Hrvatske s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenju broja prometnih nesreća

Foto:
 
U razdoblju od 16. do 22. rujna 2023. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL provedeni su Dani sigurnosti u prometu. Ujedno, u sklopu navedene kampanje, 20. rujna obilježio se kao Dan bez poginulih u prometu.
 
Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne akcije prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.
 
U srijedu, 20. rujna, kada se obilježio Dan bez poginulih u prometu, tijekom toga dana na području Policijske uprave karlovačke nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama. U razdoblju od 16. do 22. rujna na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je ukupno 10 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Također su evidentirana 792 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Podsjećamo da je ova akcija provedena u istom razdoblju na području cijele Hrvatske s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenju broja prometnih nesreća. Također se akcijom nastojala potaknuti i svijest vozača da poštuju prometne propise.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila