Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/alkohol, formula za nesreću.jpg

Sud kaznio 43-godišnjaka kaznom zatvora u trajanju od 50 dana uvjetno na 12 mjeseci i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 22. do 24. rujna na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 239 prekršaja, a od toga se 12 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 99 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 26 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 11 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,21 promil.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 112 km/h na državnoj cesti DC-6, općina Žakanje, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.
 
Danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 43-godišnjak kojeg su u nedjelju 24. rujna policijski službenici kontrolirali na području Duge Rese. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,96 promila i  za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 50 dana uvjetno na 12 mjeseci i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom. Također je utvrđeno da kod sebe ne posjeduje prometnu dozvolu za što je kažnjen sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica