Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/prometni_policajac.jpg

Radi preveniranja teških prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će kontinuirano tijekom narednog razdoblja, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu te sankcioniranja prekršaja.

Tom prilikom utvrđeno je ukupno 258 prekršaja među kojima se 13 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 130 na brzinu, 25 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 9 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača u Mrzljakima, općina Draganić, a iznosila je 1,98 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 116 km/h na državnoj cesti DC-216 gdje je ograničenje bilo 70 km/h.

Kako dosadašnji podaci pokazuju, dio vozača u prometu i dalje čini teške prometne prekršaje, čime ne ugrožavaju samo sebe, već i druge sudionike u prometu. Iz tog razloga, ali i radi preveniranja teških prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će kontinuirano tijekom narednog razdoblja, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti. Između ostalog, aktivnosti će biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i mobitel).

Stoga, pozivamo sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu te da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi se smanjila stradavanja u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila