U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Ogulinu održan projekt “Stop brzini”

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Projekt_Stop_brzini_Ogulin/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekt je proveden u cilju podizanja razine prometne kulture kod najmlađih te poticanja na oprez i sigurnost djece u prometu

Foto: PU karlovačka

U organizaciji Društva naša djeca Ogulin i Dječjeg gradskog vijeća grada Ogulina u suradnji sa partnerima Gradom Ogulinom, Hrvatskim auto klubom, Crvenim križom, Policijskom postajom Ogulin i drugima u petak 11. listopada u Ogulinu je održan projekt Stop brzini.
 
Projekt je dvosmjeran i usmjeren je na praktično kretanje prometnicama i poligonom, uz vizualno obilježavanje s oznakama prometnih znakova iz crtanoj filma Šegrt Hlapić – Poštujte naše znakove. Na nekoliko lokacija u Ogulinu postavljeni su u okvire tzv. “baneri” sa znakovima upozorenja i likovima crtanog filma. Uz navedeno prezentirana je traka koja je postavljena kao upozorenje na dozvoljenu brzinu vožnje, a simbolizira logo projekta te je na taj način dat doprinos književnoj baštini ogulinske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.
 
U cilju podizanja razine prometne kulture kod najmlađih te poticanja na oprez i sigurnost djece u prometu, na parkiralištu je za djecu predškolskog uzrasta, starije vrtićke skupine i učenike osnovnih škola održan prigodni program u sklopu kojeg su prikazane aktivnosti djece na prometnim poligonima. Djeca su aktivno sudjelovala na rolama, biciklima, romobilima i u radionicama vezanim uz promet.
 
Program je uz ples, pjesmu, mažoretkinje Grada Ogulina, likove iz crtanog filma Gitu i Šegrta Hlapića podržao gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović sa suradnicima.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila