Preventivno–sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2021."

Slika /PU_KA/PU_info/2021/Dani_tehnicke_ispravnosti_vozila_2021/1.jpg

Od 22. do 27. studenoga u svim stanicama za redovni tehnički pregled omogućena je besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Foto: HAK

Od ponedjeljka 22. studenoga do subote 27. studenoga u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj bit će provođena preventivno-sigurnosna akcija naziva Dani tehničke ispravnosti vozila 2021.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Akcija je u potpunosti dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila