Kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja veće količine streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Veca_kolicina_streljiva_i_minsko-eksplozivnih_sredstava/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osumnjičeni 58-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku te uz kaznenu prijavu doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu  

Foto: PU karlovačka

Zbog sumnje u nezakonito posjedovanje veće količine streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava policijski službenici Policijske postaje Karlovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem 58-godišnjaka se sumnjiči da je nakon Domovinskog rata donio i na zemljištu iza svoje kuće na području općine Lasinja zakopao sanduke u kojima je sakrio i neovlašteno posjedovao 57 ručnih bombi, pet ručnih bacača raketa i 5700 komada raznog streljiva.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnih Županijskih sudova na području Zagreba i općine Lasinja policijski službenici izvršili su pretrage doma i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 4299 komada raznog streljiva, dvije ručne bombe, 41 spremnik za oružje, poklopac zatvarača automatske puške, četiri vojne mine, 24 električne detonirajuće kapisle, indikator paljenja EDK, 13 vojnih dimnih uložaka, dva metka za top i zrno metka s upaljačem za top, 100 g TNT eksploziva i školsku minu za minobacač.  
 
Osumnjičeni 58-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku te uz kaznenu prijavu doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.
 

Podsjećamo na akciju Manje oružja, manje tragedija!

 
Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon