Prijevara – građani budite oprezni

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_4.jpg

Ukoliko građani zaprime neobične pozive ili poruke neka dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije bilo kakvih uplata novca kako ne bi postali žrtve prijevare

Foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Ozalj, jučer 24. ožujka, zaprimljena je prijava 59-godišnjakinje da joj se putem društvene mreže obratila ženska osoba koja je navela da boluje od neizlječive bolesti te da njoj želi donirati veći novčani iznos. Potom je 59-godišnjakinja stupila u kontakt s drugom osobom koja se predstavljala kao odvjetnik spomenute ženske osobe te mu je na njegovo traženje, radi realizacije donacije, dostavila preslike svojih dokumenata i uplatila određeni novčani iznos. Kako je nakon toga od oštećene tražena i dodatna uplata, ona to nije učinila već je događaj prijavila policiji.
 
Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a u cilju prevencije upozoravamo građane da budu oprezni i ne odaju, niti dostavljaju nepoznatim osobama podatke o karticama, osobne dokumente ili svoje identifikacijske podatke. Ukoliko zaprime neobične pozive ili poruke neka dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije bilo kakvih uplata novca kako ne bi postali žrtve prijevare. Ujedno, ukoliko građani smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju događaj mogu prijaviti u najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon