Karlovačka policija kontinuirano sprječava prijevoz migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

U osobnom i teretnom vozilu prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom jutra 19. rujna, u dva odvojena događaja spriječili prijevoz migranata na području Policijske uprave karlovačke.

Na području općine Ribnik policijski službenici pronašli su osobno vozilo bez vozača, bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, a koje se prethodno nije zaustavilo na naredbe policijskih službenika. U vozilu se nalazilo više stranih državljana. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a., dok se potraga za vozačem nastavlja.

Zbog sumnje da je počinio isto kazneno djelo, pritvorskom nadzorniku je predan 20-godišnji nizozemski državljanin kojeg su policijski službenici uhvatili na području općine Cetingrad, a koji je u teretnom vozilu poljskih nacionalnih oznaka prevozio strane državljane.

Svi zatečeni prevoženi strani državljani nezakonito su ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon