Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/alkohol, formula za nesreću.jpg

Podsjećamo! Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi

Foto: ilustracija

Policijski službenici su 18. rujna ujutro utvrdili da je na području Duge Rese kolnikom krivudao 68-godišnjak s neregistriranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,95 promila, dok su navečer istoga dana utvrdili da osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka u naselju Maljevcu, općina Cetingrad pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravlja 43-godišnji bosansko-hercegovački državljanin.
 
Vozači su isključeni iz prometa i uz optužni prijedlog jučer su dovedeni na nadležni općinski sud.  
 
Sud je 68-godišnjaku izrekao 1610 eura novčane kazne te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, dok je 43-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 1320 eura te zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.
 
Podsjećamo!
Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.
 
Poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i droga i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji!


Priopćenja | Promet i vozila