Dvojica državljana Bosne i Hercegovine uhvaćena prilikom prijevoza nezakonitih migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Muškarci su osumnjičeni da su iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine (23, 40) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 14. svibnja policijski službenici su u Tušiloviću zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak i koji je prevozio četiri strana državljana, a u mjestu Kolarić osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak i koji je prevozio osam stranih državljana.
 
Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku i izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dvojica osumnjičenih su kazneno prijavljena.


Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Provođenjem kompenzacijskih mjera spriječen protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku

Spriječeno krijumčarenje stranaca u Republiku Hrvatsku

Na području Saborskog spriječeno krijumčarenje 14 stranaca u Republiku Hrvatsku

Uhvaćeni krijumčari koji su prevozili strane državljane

Uhvaćeno petero krijumčara koji su prevozili strane državljane

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon