Zbog više prometnih prekršaja vozači dovedeni na Prekršajni sud

Slika PU_KA/MUP_slike/prometni_policajac01.jpg

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave karlovačke u proteklom tjednu, od 20. do 26. kolovoza, policija je provodila pojačani nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa zatečena su dva vozača koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. 

Na području PP Slunj zatečen je vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, pretjecao drugo vozilo na punoj uzdužnoj liniji, upravljao vozilom noću bez upaljenih svjetala te nije postupio po naredbi policijskih službenika da zaustavi vozilo kojim upravlja. Ujedno, na području PPrP Karlovac zatečen je vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Oba vozača su uhićena i dovedena na Prekršajni sud u Karlovcu gdje je u prvom slučaju vozaču izrečena kazna zatvora u trajanju od 17 dana na što se primjenjuje uvjetna osuda u roku trajanja od 6 mjeseci, novčana kazna od četiri tisuće kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci. U drugom slučaju vozaču je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana na što se primjenjuje uvjetna osuda u roku trajanja od 12 mjeseci, novčana kazna od pet tisuća kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. 
 



Pisane vijesti