Zaklada policijske solidarnosti

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zgrada PU 2.jpg

Policijska uprava karlovačka je zadnjih 10 godina u samom vrhu po broju policijskih službenika koji su članovi Zaklade

Foto: ilustracija

U okviru MUP-a djeluje Zaklada policijske solidarnosti koja je osnovana 11. listopada 2005. godine. Svojim radom Zaklada započinje 5. svibnja 2006. godine, a prvi predsjednik Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti bio je sadašnji načelnik Policijske uprave karlovačke, Darko Car.

Utemeljena je sa svrhom promicanja humanitarnog djelovanja i potpore policijskim službenicima MUP-a RH, a cilj joj je pružanje financijske pomoći:
 
  • prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog statusa policijskog službenika
  • za liječenje teško oboljelih policijskih službenika ili članova njihove najuže obitelji
  • obiteljima poginulih policijskih službenika.

Policijska uprava karlovačka je zadnjih 10 godina u samom vrhu po broju policijskih službenika koji su članovi Zaklade (u postocima iznad 95%), a tijekom 2018. i 2019. godine svi policijski službenici bili su članovi Zaklade odnosno bilo je 100% članstvo. Želimo istaknuti kako je u ovom trenutku 749 policijskih službenika Policijske uprave karlovačke odnosno 99,59%  članova Zaklade policijske solidarnosti.

Tijekom 2023. godine 10 kolega i kolegica ove policijske uprave primilo je financijsku pomoć Zaklade radi podmirenja troškova dijagnostike i liječenja, podmirenja troškova rehabilitacije i lijekova za sebe ili za članove najuže obitelji, te za sanaciju štete nakon poplave.

Od početka djelovanja Zaklade do danas u Policijskoj upravi karlovačkoj 198 policijskih službenika je dobilo financijsku pomoć Zaklade u teškim trenucima, kada im je to bilo najpotrebnije.

Djelatnici članstvom u Zakladi direktno pridonose radu Zaklade pokazujući da prepoznaju potrebu međusobnog pomaganja i solidarnosti. Policijska uprava karlovačka je kolektiv u kojem se nećete osjećati sami i zaboravljeni ukoliko se zateknete u bilo kojoj životnoj teškoći.

Stoga se ovim putem zahvaljujemo svim policijskim službenicima na humanosti i osobnom financijskom doprinosu kojim pomažu radu Zaklade i ispunjavanju njene svrhe.

Pisane vijesti