Vozači traktora oprezno u prometu

Očekuje se pojačana prisutnost traktora, priključnih vozila te radnih strojeva na prometnicama stoga će policijski službenici provoditi niz mjera i aktivnosti usmjerenih na ovu skupinu sudionika u prometu

Foto: ilustracija

Zbog sezone izvođenja poljoprivrednih radova u narednom periodu očekuje se pojačana prisutnost traktora i njihovih priključnih vozila te radnih strojeva na prometnicama stoga će policijski službenici kroz preventivno, ali i represivno djelovanje u cestovnom prometu provoditi niz mjera i aktivnosti usmjerenih upravo na ovu skupinu sudionika u prometu.
 
U 2021. godini na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je ukupno 13 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači traktora, a u tim prometnim nesrećama četiri osobe su ozlijeđene.
 
S obzirom na navedeno podsjećamo vozače ovih kategorija vozila da u cilju podizanja prometne kulture na višu razinu i smanjenja broja prometnih nesreća vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica i upravljačkog mehanizma, da registriraju i osiguraju svoja vozila, da ne upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola te da prilikom izlaska na suvremeni kolnički zastor uklone blato s kotača i posebice obrate pozornost i propuste sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Oni koji se ne pridržavaju navedenih odredbi bit će sankcionirani sukladno važećim zakonskim propisima. Savjesnim ponašanjem vozači kazne mogu izbjeći te pridonijeti povećanju svoje sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.
 
Savjete i korisne informacije upućene vozačima traktora možete pogledati u našem LETKU kojeg ćemo, ovoj kategoriji sudionika u prometu, u narednom periodu podijeliti tijekom redovnih aktivnosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila