Edukacija policijskih službenika o pravilnom korištenju autosjedalica

  • Slika /PU_KA/Slike/Autosjedalica/autosjedalica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za policijske službenike Policijske uprave karlovačke održana je edukacija o važnosti korištenja autosjedalica i njihovom pravilnom postavljanju

FOTO: PU karlovačka

Policijska uprava karlovačka je u suradnji s Udrugom Roda danas 6. travnja u svojim prostorijama održala preventivno-edukativno predavanje za policijske službenike Policijske uprave karlovačke o važnosti korištenja autosjedalica i njihovom pravilnom postavljanju.
 
Već dugi niz godina provodi se edukacija policijskih službenika koji provode preventivno-represivne akcije u suradnji s Udrugom Roda u vezi korištenja autosjedalica, pomoćnih postolja i sigurnosnih pojaseva u prijevozu djece. S obzirom da su djeca u prometu ugrožena skupina, potrebno je raditi i na edukaciji roditelja koji ponekad zanemaruju činjenicu koliko je važno prevoziti djecu na pravilan i siguran način. U preventivno-represivnim akcijama provjeravaju se postavljene autosjedalice u vozilima te se tom prilikom ukazuje vozačima na važnost korištenja autosjedalica i njihovo pravilno postavljanje.
 
Današnju edukaciju održala je Italina Benčević iz Udruge Roda koja je naglasila kako program „ Autosjedalica“ provode već 18 godina. Problem s nepravilnim korištenjem autosjedalica i nepravilnim prevoženjem djece u automobilima izrazito je vidljivo na terenu  tako da se nada da će ova edukacija pomoći policiji da prepozna prekršaj i da se smanji broj djece koji se nepravilno vozi, a isključivo u svrhu njihove sigurnosti, izjavila je Benčević.
 
U svrhu edukacije Udruga RODA izdala je letke Autosjedalica - uvijek i bez iznimke, Autosjedalica - najsigurniji zagrljaj u vožnji i Pomoćna postolja – pojas glavu čuva, a čiju izradu je financijski omogućilo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u sklopu Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Također, danas na području grada Karlovca Postaja prometne policije Karlovac zajedno s predstavnicama Udruge RODA provodi preventivno-represivnu akciju u vezi nadzora ispravnog korištenja autosjedalica.

Pisane vijesti | Promet i vozila