Vozači isključeni iz prometa i dovedeni na Prekršajni sud

Slika PU_KA/Slike/naslovnica_policija.jpg

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 23. do 29. travnja, na području Karlovca, Duge Rese i Ozlja zatečena su četiri vozača koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, upravljanje neregistriranim vozilom i odbijanje podvrgavanju ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju izrečena je kazna zatvora u trajanju od 10 dana, novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci, u drugom slučaju kazna zatvora u trajanju od 18 dana, u trećem slučaju kazna zatvora u trajanju od 10 dana, novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci te u četvrtom slučaju zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Foto: ilustracija

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 23. do 29. travnja, na području Karlovca, Duge Rese i Ozlja zatečena su četiri vozača koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, upravljanje neregistriranim vozilom i odbijanje podvrgavanju ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu.
 
Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju izrečena je kazna zatvora u trajanju od 10 dana, novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci, u drugom slučaju kazna zatvora u trajanju od 18 dana, u trećem slučaju kazna zatvora u trajanju od 10 dana, novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci te u četvrtom slučaju zadržavanje u trajanju od 15 dana.
 



Stranica