VIDEO: Spašavanje stranih državljana iz rijeke Kupe

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Spasavanje_migranata_01_12_23/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sva četvorica stranih državljana dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj

Foto: PU karlovačka

Prilikom provođenja kompenzacijskih mjera policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas, 1. prosinca, u 8.20 sati u naselju Prilišće, općina Netretić, na obali rijeke Kupe zatekli dva strana državljana te ih spriječili od ulaska u vodu i namjeri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju.
 
U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljana koji su se već nalazili u vodi, a kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe. Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale. Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio.
 
Radi pružanja pomoći i spašavanja na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti.
 
Sva četvorica stranih državljana dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon