Uključenost djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u zajednici – okrugli stol

Slika PU_KA/PU_info/2015/Ogulin_okrugli_stol/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer, 16. veljače predstavnici Policijske uprave karlovačke sudjelovali su na okruglom stolu na temu uključenosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u zajednici. Ova aktivnost održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin u organizaciji Udruge Oda prijateljstva. 

Podršku provođenju aktivnosti dala je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak koja je okrugli stol službeno otvorila uvodnim dijelom, te gradonačelnik Ogulina Jure Turković. Uz njih sudjelovali su i predstavnici Zavoda za mirovinsko osiguranje iz Zagreba, Zavoda za zapošljavanje Karlovačke županije, Socijalne skrbi iz Ogulina, Udruge Radost i Udruge slijepih iz Ogulina, te predstavnici srednje i osnovne škole iz Ogulina. 

Tijekom izlaganja sudionici su iznijeli kratki osvrt na stanje u svom području po ovoj tematici, probleme s kojima se osobe s invaliditetom susreću i mogućim idejama za njihovo rješenje. Cilj okruglog stola bio je senzibiliziranje javnosti za probleme osoba s invaliditetom, doprinos kvalitetnijem odnosu društva prema takvim osobama i rješavanju njihovih problema. 



Stranica