Uhvaćena još četiri krijumčara na području Policijske uprave karlovačke

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Troje osumnjičenika biti će kazneno prijavljeni dok je jedan osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca (30, 41, 26 i 45) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Uvečer 28. lipnja policijski službenici PGP Cetingrad  u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije su na području općine Rakovica zaustavili i kontrolirali dva osobna automobila kojim su upravljali državljani Rumunjske. Kontrolom je utvrđeno da je osobnim automobilom irskih nacionalnih oznaka upravljao 30-godišnji državljanin Rumunjske s kojim je u vozilu zatečeno pet stranih državljana, migranata koji su na nezakonit način prešli državnu granicu, dok je drugim osobnim automobilom talijanskih nacionalnih oznaka upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske s kojim je u vozilu zatečeno šest stranih državljana, migranata koji su također na nezakonit način prešli državnu granicu. Svih 11 stranih državljana izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Također su 30. lipnja u popodnevnim satima policijski službenici PGP Cetingrad u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije na području općine Vojnić, zaustavili i kontrolirali teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a koji je u vozilu prevozio 11 stranih državljana, migranata. Utvrđeno je da su svi stranci na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
Osim toga, budući je kontrolom utvrđeno da 26-godišnjak upravljao teretnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te prevozio veći broj osoba od upisanih u prometnoj dozvoli, 26-godišnjak je istog popodneva uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud. Sud mu je izrekao novčanu kaznu za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u ukupnom iznosu od 1350 eura.

Osim toga, policijski službenici PGP Cetingrad  su u podne 2. srpnja na području općine Vojnić, zaustavili i kontrolirali osobni automobil crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Crne Gore. U kontroliranom vozilu zatečena su četiri strana državljana, migranta. Tijekom postupanja utvrđeno je da su strani državljani, migranti na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma državljani Rumunjske (30,41) te 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine biti će kazneno prijavljeni dok je 45-godišnji državljanin Crne Gore predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava proslijeđena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon