U Vojniću nagrađeni vozači za ljubaznost u prometu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_ljubaznosti_u_prometu_Vojnic_21_4_2023/1.jpg
  • Slika
Foto: PU karlovačka

Prva ovogodišnja preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu provedena je u Vojniću, gdje je 12. travnja odrađen terenski dio, a nakon toga metodom slučajnoj izbora određeno je pet vozača kojima su danas 21. travnja, na svečanosti povodom obilježavanja Dana Općine Vojnić, dodijeljene nagrade.
 
Riječ je, o već znanoj aktivnosti, koja se na području Policijske uprave karlovačke provodi od 2016. godine, a provedena je s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Aktivnost na području Vojnića provedena je u suradnji s Općinom Vojnić te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.
 
Nagrade vozačima uručio je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac. On je u svom obraćanju zahvalio nagrađenim vozačima, kao i svima onima koji ovog puta nisu nagrađeni, ali su svojim ponašanjem pridonijeli ostvarivanju pozitivnih rezultata koji se odnose na sigurnost u prometu. Istaknuo je kako vjeruje će se provođenje ovakvih aktivnosti pozitivno odraziti na smanjenje stradavanja, što nam je zajednički cilj. Neka kulturno i ljubazno ponašanje u prometu bude naša svakodnevica.

Pisane vijesti | Promet i vozila