Oštarije – više osoba narušavalo javni red i mir

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin postupali su jučer po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira u mjestu Oštarije te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je jučer oko 17.45 sati, u dvorištu u Oštarijama došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između šest muških osoba, od kojih je pet bilo pod utjecajem alkohola, a daljnji sukob spriječen je dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja. Uslijed ovog događaja, sudionici nisu zadobili vidljive tjelesne ozljede te su odbili liječničku pomoć. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem navodi o pucanju iz vatrenog oružja nisu potvrđeni.
 
Svi sudionici su uhićeni te će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uz optužni prijedlog biti dovedeni na nadležni Općinski sud.
 
Također, prilikom postupanja policije jedan od sudionika događaja, pogrdnim riječima, vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika te će protiv njega i zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira biti podnesen optužni prijedlog.

Pisane vijesti