U sklopu manifestacije "Dani piva Karlovac" PU karlovačka održala preventivno-edukativne radionice

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Dani piva 2024 policija/7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radionice su bile usmjerene na podizanje sigurnosti svih sudionika u prometu s posebnim naglaskom na vozače osobnih vozila i motocikliste

Foto: ilustracija

Policijska uprava karlovačka u sklopu manifestacije "Dani piva Karlovac" održala je preventivno-edukativne radionice usmjerene na podizanje sigurnosti svih sudionika u prometu s naglaskom na vozače osobnih vozila i motocikliste (sigurna vožnja, sigurna brzina, vožnja bez utjecaja alkohola, droga i lijekova te korištenje sigurnosne kacige).
 
Tijekom radionica brojni građani su, na preventivno-edukativnom štandu u popodnevnim satima tijekom 30. i 31. kolovoza i 1. rujna na platou ispred Zorin doma u Karlovcu, mogli isprobati simulator vožnje motociklom, sigurnosnu kacigu za motocikl, tzv. "pijane naočale“ koje simuliraju pijano stanje te uređaj za provjeru prisutnosti alkohola "drager".
 
Edukativnu radionicu podržale su i broje moto udruge koje su se priključile policijskim službenicima u provođenju ove hvale vrijedne preventivno-edukativne radionice, a za sve upite građanima su bili na raspologanju policijski službenici za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Karlovac.
 
Ova radionica samo je jedna u nizu koje Policijska uprava karlovačka provodi temeljem Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2021.-2030. godine s ciljem podizanja svijesti kod šire populacije o problemu sigurnosti u cestovnom prometu te senzibiliziranje javnosti na odgovorno ponašanje u prometu.

Cilj i svrha ove radionice upravo je bila podizanje svijesti na višu razinu o odgovornom i sigurnom ponašanju svih sudionika u prometu, s naglaskom na motocikliste, kao i postizanje veće informiranost o važnosti usvajanja i poštivanja prometnih pravila te povećanje prometne kulture. Također cilj je bio i senzibiliziranje javnosti o problemu stradavanja u cestovnom prometu te poticanje javnosti na međusobnu zajedničku suradnju s policijom u cilju rješavanje ovog problema.

Tako su glavne poruke prenesene upravo vozačima osobnih vozila i motociklistima, kako bi izbjegli neželjena ponašanja i događaje, da usvoje i u svoje ponašanje u prometu ugrade osnovna pravila bontona vozača poput:
 
Poštuj propise, izbjegavaj rizične situacije, vozi oprezno, reagiraj pravodobno i predvidi postupke drugih!

Nije dovoljno poštivati zakon i prometna pravila, nego se treba i kulturno ponašati prema drugim sudionicima u prometu.

ZAPAMTI: U prometu svi imamo ista prava i obaveze!

Ako piješ, ne vozi!

Uvijek kaciga kad si na dva kotača!


Pisane vijesti