U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ djeca educirana o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KA/PU_info/2014/djeca_educirana_o_sigurnom sudjelovanju u prometu/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka i Crveni križ Slunj

Kao što je već poznato tijekom mjeseca rujna policija provodi dobro poznatu akciju Poštujte naše znakove koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu. Podsjećamo da je cilj ove akcije povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine.

Stoga su za učenike prvih razreda karlovačkih osnovnih škola i djecu karlovačkih dječjih vrtića djelatnici PPrP Karlovac organizirali prigodni program koji je održan na prostoru Ulice Stjepana Radića u Karlovcu. Ovu aktivnost proveli su u suradnji s Auto klubom Karlovac i Gradom Karlovcem i tom prilikom mališane su educirali o prometnim pravilima i sigurnom sudjelovanju u prometu, te im prezentirali operativnu tehniku prometne policije i Auto kluba Karlovac. Za djecu vrtićkog uzrasta bila je organizirana vožnja na biciklima, što je kod njih svakako izazvalo veliko oduševljenje.

Policijski službenici PP Slunj su u suradnji s gradskim društvom Crvenog križa Slunj sa učenicima prvih razreda osnovnih škola u Slunju, Rakovici i Cetingradu održali su radionicu tijekom koje se djecu upozorilo na opasnosti u prometu te im je ukazano na osnovna pravila ponašanja u prometu.

Također za učenike osnovnih škola s područja Vojnića i Krnjaka u Osnovnoj školi Vojnić održan je prigodni program na temu kretanja i snalaženja u prirodi s osvrtom na osnovna pravila ponašanja u prometu.

Tijekom ovih aktivnosti policija je mališane razveselila malim prigodnim poklonima i to reflektirajućim naramenicama i edukativnim materijalima.
 



Stranica