U roku od 24 sata PU karlovačka spriječila četiri slučaja krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 24, 19 i 22 godine (državljani Moldavije, Republike Hrvatske i Sirije s njemačkom dozvolom boravka) i 61-godišnjom državljankom Crne Gore.

Na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su od večernjih sati 10. do večernjih sati 11. prosinca u četiri odvojena slučajeva spriječili krijumčarenje stranaca.
 
Na području Karlovca, Slunja i općine Vojnić, policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim i kombi vozilima (njemačkih, crnogorskih i hrvatskih nacionalnih oznaka) i prevozili strane državljane. Utvrđeno je da su strani državljani na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.  

U dva događaja, policijski službenici pokušali su zaustaviti vozila međutim vozači su se oglušili i nisu se zaustavili već su se nastavili kretati vozilima te su se po zaustavljanju dali u bijeg. Nakon potrage, obojica vozača su pronađena.

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon