Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Jučer, 13. prosinca, na autocesti A-1 (Zagreb - Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim  i ostalim službama  Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Vojnom policijom, Autocestama Rijeka - Zagreb i Hrvatskim cestama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 75 prekršaja, a jedan prekršaj inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 65 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 11 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila pet vozila. Na svim vozilima utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod četiri vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a jedno vozilo je isključeno iz prometa budući su kod njega utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila