U prometnoj nesreći u Karlovcu smrtno stradao 50-godišnji muškarac

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

I pješake i bicikliste podsjećamo - noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti osvijetlite se ili označite reflektirajućim materijalima, nosite svjetliju odjeću 

Foto: ilustracija

Jučer oko 19.35 sati u Sisačkoj ulici u Karlovcu dogodila se prometna nesreća sa smrtnom posljedicom. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 20-godišnjak te zbog neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu neosvijetljenog bicikla i 50-godišnjeg pješaka koji je gurao bicikl krećući se središnjim dijelom kolničke trake u istom smjeru, obučen u tamnu odjeću. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je smrtno stradao.

Nadležnom državnom odvjetništvu će protiv 20-godišnjeg vozača biti podnesena kaznena prijava.

Bicikliste i pješake podsjećamo:

Kad se krećete kao pješaci, noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti, osvijetlite se ili označite reflektirajućim materijalima, nosite svjetliju odjeću te poštujte zakonske odredbe vezane za kretanje pješaka.

Biciklisti - Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjenje vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. Također, propisano je i da je vozač bicikla koji se kreće kolnikom na javnoj cesti dužan noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
Ujedno, vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila