Teškim ozljedama opasnim po život ozlijeđen biciklist u Karlovcu

Jučer u 9.40 sati u Karlovcu, na raskrižju Ulice Klanac i Mekušanske ceste dogodila se prometna nesreća. Naime, biciklom je upravljao 17-godišnjak koji nije stao na prometni znak obaveznog zaustavljanja, već se nastavio kretati kroz raskrižje te je prednjim dijelom bicikla udario u prednji bočni dio teretnog automobila s priključnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak. U prometnoj nesreći biciklist je ozlijeđen teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život. O prometnoj nesreći će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće.
  
Bicikliste i pješake podsjećamo:
 
Kad se krećete kao pješaci, noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti, osvijetlite se ili označite reflektirajućim materijalima, nosite svjetliju odjeću te poštujte zakonske odredbe vezane za kretanje pješaka.

Biciklisti - Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano da od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjenje vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. Također, propisano je i da je vozač bicikla koji se kreće kolnikom na javnoj cesti dužan noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
Ujedno, vozače bicikala podsjećamo da se ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila