U Policijskoj upravi karlovačkoj održana andragoška radionica

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Andragoška_radionica_2022/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radionica je održana s ciljem da se predavačima osigura pristup novim trendovima učenja i poučavanja kojima predavači mogu podići kvalitetu svoje nastave  

Foto: PU karlovačka
 
Danas 27. svibnja u prostorijama Policijske uprave karlovačke, u organizaciji Policijske akademije,  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Policijske uprave karlovačke održana je jednodnevna andragoška radionica s ciljem da se predavačima osigura pristup novim trendovima učenja i poučavanja kojima predavači mogu podići kvalitetu svoje nastave.

Radionica je održana za predavače svih oblika specijalizacije, stručnih osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga, s ciljem jačanja njihovih kompetencija u planiranju i provedbi nastave kojoj su u fokusu aktivne metode poučavanja i ishodi učenja. Na radionici je sudjelovalo 18 policijskih službenika koji su ovom prilikom stekli dodatna znanja i vještine.

Prije početka održavanja radionice prisutne predavače i polaznike pozdravio je voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke Romano Benković. Također, u uvodnom djelu prisutne su pozdravili, organizatorica radionice Ksenija Vujčić iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju i policijski službenik za stručno usavršavanje policije Policijske uprave karlovačke Goran Jurković.

Radionicu su vodili Goran Sirovatka s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sanja Klubička, ravnateljica Tehničke škole Daruvar, oboje suradnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koji redovito sudjeluju u edukacijama za nastavnike, predavače/trenere u obrazovanju odraslih. Polaznici su se tako mogli podsjetiti svojih andragoških znanja te ih proširiti novim spoznajama vezanim za planiranje i realizaciju nastave usmjerene prema polazniku. Također su imali prigodu primijeniti znanje i vještine u brojnim zadacima te na zabavan i interaktivan način osvijestiti prednosti aktivnih nastavnih metoda te rada u paru ili skupini. Radionica je sadržajno usredotočena na praktične, primjenjive vještine predavača

Ovo je jedna od planiranih radionica koje će tijekom 2022. biti održane po policijskim upravama, u svakoj po jedna.


 

Pisane vijesti