U Plaškom i Saborskom provedena akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Slika PU_KA/PU_info/2014/Manje_oruzja_manje_tragedija/Naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a u cilju povećanja opće sigurnosti na području Karlovačke županije, te sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva, Policijska uprava karlovačka u utorak, 18. ožujka u Plaškom i Saborskom provela je akciju Manje oružja, manje tragedija.

U sklopu ove akcije predstavnici policije i Crvenog križa su u cilju prevencije, edukacije i senzibiliziranja mladih, učenicima osnovnih škola Plaški i Saborsko kroz edukativnu radionicu prezentirati važnost kampanje Manje oružja, manje tragedija. Ujedno, ispred škola učenicima su na štandovima prezentirani promotivni materijali i oprema pirotehničara Hrvatskog centra za razminiranje, Crvenog križa, a na štandu Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-91 i razna minsko eksplozivna sredstva, oružje i streljivo, a od prisutnih su dobili pojašnjenja i savjete što učiniti prilikom nailaska na takova sredstva.
Kako bi ih se što više educiralo i kako bi im se ukazalo na opasnosti od vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, predstavnici Crvenog križa i Karlovačkog počasnog voda ZNG-91 prikazali su prigodni film na ovu temu. Ovom edukacijom obuhvaćeno je oko 160 učenika s područja Plaškog i Saborskog. 

Tijekom ove akcije, kao što smo i najavljivali, građani su bili u prilici dobrovoljno predati dozvoljeno i zabranjeno oružje, međutim nitko od građana na tom području to nije učinio, te iz tih razloga policija ponovno podsjeća građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. 

Podsjećamo da se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.



Stranica