U osobnom automobilu prevozio više kilograma marihuane

Slika /PU_KA/PU_info/2023/Marihuana_23_08_23/1.jpg

U pretrazi osobnog automobila u 11 PVC vreća pronađeno je 9,99 kg cannabis marihuane, jedan plinski revolver te devet komada plinskog streljiva

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
U Karlovcu, Prilaz Vjećeslava Holjevca, u večernjim satima 23. kolovoza  policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg i opojnih droga. Prilikom kontrole na stražnjem sjedalu automobila uočena je poluotvorena crna torba s više PVC vreća te se posumnjalo da osoba prevozi drogu.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga osobnog automobila. U pretrazi osobnog automobila u 11 PVC vreća pronađeno je 9,99 kg cannabis marihuane, jedan plinski revolver te devet komada plinskog streljiva.
 
Muškarca se sumnjiči da je drogu neovlašteno posjedovao te da je droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Također će protiv 36-godišnjaka biti proslijeđeni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Karlovcu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon