U Ogulinu uručena priznanja i nagrade za vozače

Slika PU_KA/PU_info/2016/U_Ogulinu_urucena_priznanja_i_nagrade_za_vozace/naslovnica.jpg

Foto: PP Ogulin

U prostorijama gradske vijećnice Grada Ogulina jučer 21. rujna, povodom provedene akcije Dan ljubaznosti u prometu desetorici vozača uručena su priznanja i prigodne nagrade.

Podsjećamo ova akcija provedena je u Ogulinu 15. rujna, a održana je s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Aktivnost je provedena u suradnji s Gradom Ogulinom na način da su policijski službenici na tri frekventna pješačka prijelaza u Ogulinu bilježili vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju te je metodom slučajnog izbora određeno 10 vozača.

Priznanja i nagrade vozačima su uručili načelnik Policijske postaje Ogulin Dražen Lipošćak i gradonačelnik Grada Ogulina Jure Turković

Rezultate akcije prezentirao je načelnik Lipošćak i istaknuo da je akcija provedena na raskrižjima ulice Bernardina Frankopana sa ulicama Josipa Jurja Strossmayera, Ivana Gorana Kovačića i Josipa bana Jelačića. „Tom prilikom evidentirali smo 109 vozača koji su na pješačkim prijelazima propustili pješake, odnosno njih 49,5% od ukupno 220 evidentiranih. Možemo reći da smo djelomično zadovoljni rezultatima akcije, odnosno kao što je vidljivo u prosjeku svaki drugi vozač koji sudjeluje u prometu poštuje prednost pješaka na pješačkim prijelazima“ – istaknuo je načelnik Lipošćak te dodao im je cilj u budućnosti nastaviti s provođenjem ove akciju kao i slične aktivnosti kako bi se broj vozača koji poštuju prednost pješaka ipak znatno povećao, odnosno krajnji cilj ove akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo. Ujedno, jedan od razloga ovog okupljanja i dodjela malih i prigodnih nagrada je i davanje na značaju vozačima koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima – rekao je načelnik Lipošćak.
 



Stranica