U Ogulinu održan Dan otvorenih vrata

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Dan_otvorenih_vrata_Ogulin_2022/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je na trgu održana promocija policijskog zanimanja kako bi se mladima približio policijski poziv

FOTO: PU karlovačka
 
Danas, 15. lipnja, na Trgu Petra Stipetića u Ogulinu održana je promocija policijskog zanimanja kako bi se mladima približio policijski poziv, budući da je u tijeku natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, a i s obzirom na to da je Ministarstvo unutarnjih poslova prošle godine ponovno pokrenulo srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje policajac kroz dva završna razreda srednje škole.

Upravo kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj, diljem Hrvatske se organiziraju ovakvi Dani otvorenih vrata. Tako su se u i u Ogulinu predstavili razni rodovi policije te oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.
 
Povodom Dana otvorenih vrata u Ogulinu, u promociji policijskog zvanja sudjelovali su i načelnik Policijske akademije Josip Ćelić i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car. Načelnik Ćelić je istaknuo da Policijska akademija zajedno sa svim policijskim upravama, a s ciljem privlačenja mladih, održava promociju policijskog poziva odnosno prikazuje sve ono što policija može ponuditi mladima tijekom i nakon školovanja. Također je naveo da je tijekom prijašnjih godina zadovoljavajući broj kandidata za policijsko zanimanje. Načelnik Car je naveo da je policijski posao dinamičan, zanimljiv, siguran i interesantan i da se kroz ovakvu manifestaciju nastoji privući čim više mladih tako da policija nastavi služiti građanima u Republici Hrvatskoj.
 
Danas je na trgu DEMO tim Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke demonstrirao prikaz sigurnog rukovanja oružjem, a zatim je demonstrirao i tehniku borilačkih vještina i uporabu TONFE, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.
 
Na trgu su bili postavljeni info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu pri čemu su zainteresiranima predstavljeni  različiti segmenti rada i rodovi policije (temeljna, interventna, kriminalistička, prometna, granična, protueksplozijski odjel i prevencija), te možemo reći kako je odaziv bio odličan.
 


 

Pisane vijesti