Osumnjičeni za više kaznenih djela

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Muškarci su predani pritvorskom nadzorniku te su uz posebno izvješće dovedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 30 i 20 godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.
 
Naime, 30-godišnjaka se sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške krađe budući da je u razdoblju od 2. listopada 2020. godine do 4. kolovoza 2021. godine 21-godišnjaku, otuđio debitnu karticu i osobnu iskaznicu te iskoristivši njegovu bespomoćnost zbog osobito teškog zdravstveno stanja, u više navrata podizao novac s tekućeg računa i izvršavao plaćanja.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da su 30-godišnjak i 20-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo računalne prijevare i krivotvorenje isprave. U razdoblju od 16. lipnja do 26. srpnja 2021. godine s ciljem protupravnog prisvajanja znatne nepripadajuće imovinske koristi, a koristeći prethodno otuđenu debitnu karticu, više puta su unijeli računalni podatak - PIN tekućeg računa 21-godišnjaka te u više navrata podigli novac s bankomata. Također su u više navrata izvršili i plaćanje preko POS uređaja kao i karticom.
 
Navedene muškarce se također sumnjiči da su u razdoblju od 27. srpnja do 24. kolovoza 2021. godine 21-godišnjaka obmanuli da stavi otisak prsta i ovjeri naloge za isplatu novca s njegovog tekućeg računa te i na isti način ovjeri zahtjev za zatvaranje tekućeg računa.
 
Ovim kaznenim djelima počinjena je ukupna materijalna šteta od više stotina tisuća kuna.
 
Muškarci su po okončanju kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku te su uz posebno izvješće dovedeni Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.



 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon