U Nacionalnom svetištu proslavljen Dan policijske kapelanije „Sveti Josip“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Jučer, 19. ožujka, na dan svetkovine svetog Josipa, upriličeno je svečano euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu kojim su djelatnici Policijske uprave karlovačke proslavili Dan policijske kapelanije Sveti Josip. Koncelebriranu svetu misu predvodio je pomoćni zagrebački biskup i generalni vikar, mons. Ivan Šaško.
 
U svojoj dirljivoj propovijedi mons. Ivan Šaško naglasio je kako nam je svima potrebna kršćanska duhovnost svakodnevnice te kako nas upravo slavlje svetkovine svetog Josipa upućuje na ovo zajedništvo. Idući tim putem u ovom korizmenom vremenu, dopustimo Gospodinu da u našem životu svojim duhom izabere i odsiječe dobro drvo, da pilom odreže suvišno, da oteše neotesano, da blanjalicom stanji i ugladi hrapavo, da dlijetom ljubavi stvori potrebne utore, da svrdlom nade otvori prostor za spajanje, da čekićem vjere poravna i učvrsti naše živote u toj radionici Božjeg duha u kojoj je Bog darovao cijeloj crkvi, našoj hrvatskoj domovini zaštitnika Josipa, samo je jedna od poruka koju je istaknuo mons. Šaško.
 
Svečanom euharistijskom slavlju svete mise, uz brojne hodočasnike iz svih krajeva lijepe naše, prisustvovali su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić sa suradnicima, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom, Mario Dokmanić, predstavnici MORH-a, Županije Karlovačke i Grada Karlovca,  predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni policijski službenici i djelatnici PU karlovačke.
 

Stranica