U Karlovcu uhićen krijumčar

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozač, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija

U noćnim satima 18. svibnja policijski službenici su na području Karlovca zaustavili i kontrolirali osobni automobil s nepripadajućim registarskim pločicama, a kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U vozilu su zatečeni i strani državljani koji su nekoliko sati prije na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozač, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Protiv njega podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 24-godišnjaka će također biti podnijet i optužni prijedlog.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon