Tijekom travnja policija nastavila s provođenjem nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

  • Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/AKCIJA MANJE ORUŽJA-brošura 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Podsjećamo građane da ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192

Foto: PU karlovačka
 
Policijska uprava karlovačka je tijekom travnja nastavila s provođenjem nacionalne kampanje Manje oružja, manje tragedija s obzirom da se od 2002. godine u Hrvatskoj organizira i provodi akcija Travanj - mjesec zaštite od mina s namjerom prevencije minskih incidenata i nesreća.

Kampanju u suradnji provode Policijska uprava karlovačka, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić.
 
Aktivnosti su provede u Osnovnim školama Skakavac, Katarine Zrinski Krnjak, Rečica i Vojnić za učenike od 1. do 8. razreda. Učenicima su održana edukativna predavanja u kojima su upoznati s eksplozivnim sredstvima koja mogu biti u njihovoj okolini te kako postupati u slučaju pronalaska. Također su upoznati i s pirotehničkim sredstvima te opasnostima i posljedicama njihovog korištenja.
 
Ponovno podsjećamo građane da akcija Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje i da se protiv onih koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Ujedno, podsjećamo građane da ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

 

Pisane vijesti