Suradnja policije i Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije

Slika PU_KA/PU_info/2015/Suradnja_policije_saveza_udruga_invalida/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

S ciljem stvaranja partnerskog odnosa i nastavka dosadašnje suradnje sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije održane su razne aktivnosti policije i Saveza.

Tako je policija u povodu Dana otvorenih vrata, koje je organizirao Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u suradnji s Uredom za Udruge Vlade Republike Hrvatske, 29. svibnja sudjelovala na tečaju znakovnog jezika. Tečaj je bio organiziran za djelatnike javnih službi, a u namjeri da im se olakša komunikacija s gluhim osobama. Ova edukacija svakako doprinosi podizanju kvalitete rada policijskih službenika i unapređenju rada s korisnicima koji pripadaju populaciji gluhih i nagluhih osoba.

U cilju prevencije, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave karlovačke, osobama s invaliditetom, s namjerom prepoznavanja nasilja i kaznenih djela, 9. lipnja održali su edukativna predavanja na temu svih oblika nasilja i kaznenih djela krađa i prijevara, te im ukazali na poduzimanje mjera samozaštite.

Također, u travnju ove godine na temu problema osoba s intelektualnim poteškoćama, predstavnici policije održali su i sastanak sa djelatnicima i štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici. Naglasak je bio na uspostavi komunikacije između osoba s invaliditetom i građana, te podršci koja je neophodna kod organiziranja stanovanja osoba s intelektualnim poteškoćama i njihovog prihvaćanja u zajednici. Tijekom ove aktivnosti kontakt policajci upoznali su se s osobama s intelektualnim oštećenjima koji su nakon zatvaranja Centra za rehabilitaciju u Jaškovu smješteni na području grada Karlovca.



Stranica