Sud kaznio prometne prekršitelje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/tehnička_ispravnost_vozila.jpg

Na području Rakovice i Slunja zaustavljeni u činjenju prometnih prekršaja

Foto: ilustracija
 
Jučer, 24. siječnja, na nadležni Općinski sud policijski službenici su, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja u prometu, doveli 38-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, do sad prekršajno nekažnjavanog te 34-godišnjeg državljanina Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj, koji je već prekršajno kažnjavan u Republici Hrvatskoj.
 
Policijski službenici su utvrdili da je jučer 38-godišnjak na području Rakovice upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem, a koji se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu te je upravljao vozilom s neispravnom svjetlosnom signalizacijom. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 1450 eura koja mu je zamijenjena supletornim zatvorom u trajanju od 35 dana te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Na nadležni sud doveden je i 34-godišnji strani državljanin za kojeg je utvrđeno da je jučer na području Slunja upravljao teretnim automobilom požeških registarskih oznaka, s opasnim nedostacima na vozilu i prije stjecanja prava na upravljanje te kod sebe nije imao valjanu putnu ispravu. Sud mu je izrekao 1970 eura novčane kazne i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Pisane vijesti | Promet i vozila