PU karlovačka podijelila edukativne prometne setove i dječje guralice dječjim vrtićima

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Preventivno_edukativni_program_promet_25_01_24/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeca kroz predstavu učila o prometnim pravilima

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 25. siječnja u Policijskoj upravi karlovačkoj održan je preventivno-edukativni program iz projekta „Prometna preventiva u predškolskim ustanovama“  u kojem smo ugostili naše najmanje sugrađane, djecu predškolske dobi iz gradskih vrtića.
 
Djeca su se u obilasku upoznala i s radom Operativno-komunikacijskog centra policije te opremom koju u svom radu koriste policijski službenici prometne i interventne policije.
 
Nakon što su pogledali snimku predstave o nevoljama jednog dinosaura u prometu, na dječje upite djeci je odgovarao policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Karlovac koji je kroz savjete djeci prenio i glavna znanja za njihovo sigurno kretanje u prometu.
 
U sklopu programa načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car predstavnicima svih dječjih vrtića u Karlovačkoj županiji uručio je 16 edukativnih setova prometnih znakova i osam dječjih guralica u vrijednosti od gotovo 1000 eura, a koji su nabavljeni sredstvima dobivenim iz „Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.“
 
Uz poruku voditelja Službe za javni red i sigurnost Jure Pavlinića o važnosti obučavanja djece u predškolskoj dobi kako bi bili spremni i sigurni u prometu za svoje prve školske korake, sve prisutne je pozdravio i načelnik Darko Car koji je djeci poručio da je policija dobra prema djeci te da se uvijek brine za njihovu sigurnost, a posebno u prometu.
 
Ovime smo željeli doprinijeti da djeca, istaknuo je načelnik, kroz redovitu igru u svojim vrtićima zajedno sa svojim odgajateljima i policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, koji se uvijek rado odazivaju njihovom pozivu, stječu dodatna znanja i vještine kako bi podigli razinu sigurnosti cestovnog prometa i educirali ih od najranije dobi za sigurno kretanje.
 
Upravo je prevencija i edukacija jedan od najvažnijih načina na koji policija djeluje i aktivno doprinosi razvijanju kulture ponašanja u prometu.
 
Ovaj događaj popratila je i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te predstavnici Grada Karlovca kao i sve ravnateljice dječjih vrtića uz djecu i odgajatelje vrtića iz Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića „Četiri rijeke“ Karlovac, koja je pozdravila djecu i zahvalila se policiji na ovom vidu preventivnog rada.
 
Na kraju događanja djeca su se počastila i prigodnim slatkišima.

Pisane vijesti | Promet i vozila