Strani državljani osumnjičeni za više kaznih djela teške krađe

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Razriješeno sedam kaznenih djela počinjenih na području nadležnosti više policijskih uprava

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su opsežno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teških krađa i teške krađe u pokušaju počinjenih u razdoblju od 28. prosinca 2023. godine do 29. siječnja 2024. godine na području karlovačke, splitsko-dalmatinske, zadarske, istarske, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske županije.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su kolumbijski državljani, muškarci starosti 24 i 32 godine i 30-godišnja žena, počinili šest kaznenih kaznena djela teških krađa počinjenih na području grada Splita, Zadra, Krapine i Ogulina te na području općina Netretić i Kršan, kao i jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju na području grada Vrbovskog.
 
Osumnjičene se sumnjiči da su, s ciljem prisvajanja protupravne imovinske koristi, uporabom prikladnih alata provalili u kuće vlasništvo hrvatskih i slovenskih državljana odakle su otuđili novac, nakit, satove, prijenosne kamere, informatičku opremu i drugo u ukupnoj vrijednosti od oko 22.500 eura, dok iz kuće u koju su provalili na području grada Vrbovskog nisu ništa otuđili.
 
Zbog svega utvrđenog protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu jučer podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenih prijava, a za osumnjičenima su raspisane potrage s obzirom da su nedostupni nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon