Statistički pokazatelji o stanju sigurnosti na području PU karlovačke za 2021. godinu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg
Foto: ilustracija

Praćenjem statističkih pokazatelja o stanju sigurnosti na području Policijske uprave karlovačke možemo reći da je opće stanje sigurnosti u 2021. godini dobro. U 2021. godini evidentirano je smanjenje broja kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira i sigurnosnih događaja, a povećanje broja prometnih nesreća.
 
KRIMINALITET
 
U 2021. godini zabilježeno je smanjenje ukupnog broja kaznenih djela za 115 djela ili 6,7%. U odnosu na razriješenost kaznenih djela zabilježeno je povećanje učinkovitosti u razrješavanju kaznenih djela te je razriješeno 83,7% kaznenih djela što predstavlja povećanje od 1,8% u odnosu na prethodnu godinu.   
 
U strukturi ukupnog kriminaliteta u 2021. godini (u odnosu na 2020. godinu) zabilježeno je povećanje kaznenih djela iz domene maloljetničkog i organiziranog kriminaliteta,  kriminaliteta droga, ratnog zločina i terorizma te kaznenih djela u prometu dok su kaznena djela iz domene kibernetičkog i gospodarskog kriminaliteta smanjena.
 
PROMET
 
Stanje sigurnosti u prometu u 2021. godini obilježeno je povećanjem broja prometnih nesreća za 18,3% što je rezultiralo i povećanjem ukupnog broja stradalih osoba. Naime, tijekom godine smrtno je stradalo osam osoba (u prethodnoj godini devet), teško je ozlijeđeno 87 osoba (u prethodnoj godini 61), a lako je ozlijeđeno 300 osoba (u prethodnoj godini 236).  
                                                                         
JAVNI RED I MIR  
 
Stanje javnog reda i mira obilježeno je smanjenjem broja prekršaja protiv javnog reda i mira pa je tako zabilježeno 399 prekršaja što je za 9,3% manje nego u prethodnoj godini. 
 
GRANICA
 
Tijekom 2021. godine u odnosu na 2020. godinu evidentirano je povećanje tranzita putnika za 48,2%, tranzita osobnih vozila za 55,8%, tranzita teretnih vozila za 35,4%  i tranzita autobusa za 77,6%. Broj nezakonitih prelazaka državne granice smanjen je za 29%, a državnu granicu tijekom 2021. godine nezakonito je prešlo ukupno 2070 osoba.
 
Detaljniji prikaz statističkih podataka možete pogledati ovdje.

Vijesti u brojkama | Statistike