Stanje sigurnosti u prometu za lipanj

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom lipnja 2013. godine evidentirano je ukupno 97 prometnih nesreća, a u lipnju 2012. godine 93.

U istom periodu 2013. godine evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dok su u lipnju 2012. godine evidentirane dvije. Ujedno, evidentirano je 27 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (u lipnju 2012. godine 31) i 69 prometnih nesreća s materijalnom štetom (u lipnju 2012. godine 60).

U tim prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba (u lipnju 2012. godine četiri osobe), 13 osoba jeteško ozlijeđeno (u lipnju 2012. godine 13), dok su 34 osobe lako ozlijeđene (u lipnju 2012. godine 30).

U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovala su 264 sudionika, a 22 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške ili propusti vozača i to:

  • brzina neprilagođena uvjetima na cestama u 24 prometne nesreće,
  • nepropisna vožnja unatrag u šest prometnih nesreća i
  • nepropisno mimoilaženje u dvije prometne nesreće.

 

Obzirom da je u tijeku turistička sezona i da je na našim prometnicama pojačan promet putnika i vozila podsjećamo sve vozače na dodatni oprez prilikom upravljanja motornim vozilima te da poštuju prometne propise, posebice da se pridržavaju ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilima ukoliko su umorni ili pod utjecajem alkohola, a sve u cilju njihove sigurnosti, ali i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu, a kako bismo imali što manje neželjenih posljedica u prometu.   



Stranica