Spriječena krijumčarenja na području općina Cetingrad i Vojnić

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Policija je utvrdila da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 61-godišnjim državljaninom Italije i 29-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske. 

U dva odvojena slučaja, 24. i 25. srpnja, na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.

Policijski službenici kontrolirali su talijanskog vozača koji je upravljao osobnim automobilom talijanskih nacionalnih oznaka na području općine Cetingrad, a na području općine Vojnić hrvatskog vozača koji je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka.

Utvrdili su da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Protiv osumnjičenika podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon